Nieuws

DNB breekt met ICT-bedrijf van Gerard Sanderink

Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek
Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek © RTV Oost
De Nederlandsche Bank (DNB) gaat het contract met Centric, van de Twentse ondernemer Gerard Sanderink, niet verlengen. Centric levert de kantoorautomatisering voor DNB en heeft daarmee invloed op de data-veiligheid van DNB.
Het vakblad Computable meldt vandaag dat DNB geen gebruikmaakt van de optie om het contract met Centric te verlengen. Dat contract loopt nog tot 1 april 2023. Waarom DNB het contract met Centric niet wil verlengen, is niet bekend.
Wel zegt DNB tegen het vakblad dat Centric kan meedoen in een nieuwe aanbesteding. "Centric kan inschrijven op de nieuwe aanbesteding, evenals andere partijen. In geval van een nieuwe leverancier wordt de positie van de betrokken medewerkers geborgd in goed overleg met Centric en onder de toepasselijke regelgeving", aldus de woordvoerder tegen Computable.

Van Rijbroek

De officiële reden van het niet verlengen van het contract door DNB is dus niet bekend, maar de kans is groot dat de invloed van Rian van Rijbroek een rol speelt. Van Rijbroek is de partner van Sanderink. Ze staat bekend als een 'cybercharlatan', iemand die doet alsof ze verstand heeft van de ICT-materie.
Wel schrijft Computable dat het vaststaat dat 'DNB niet gediend is van de commotie rond Centric en eigenaar Gerard Sanderink'. Ook heeft Van Rijbroek een rol gespeeld in de totstandkoming van het contract tussen Centric en DNB.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.