nieuws

Tienduizenden euro's van kunststichting uit Enschede in Nijmegen gestolen

Geld
Geld © Thinkstock
Uit een huis in Nijmegen zou 100.000 euro zijn gestolen. De bewoonster is de directrice van een Enschedese kunststichting. Zij heeft aangifte gedaan. Dat meldt De Gelderlander.
Het grootste deel van het gestolen geld was volgens de bewoonster van de stichting. Het is onduidelijk om welke stichting het gaat. De diefstal is al in december gepleegd en opgemerkt door een buurman die op het huis paste terwijl de vrouw in de Verenigde Staten was. De man merkte dat er was ingebroken. Het deurtje van de kluis stond open en er zat niks meer in. De kluis zou niet zijn opengebroken.

Stichting is het geld kwijt

De vrouw, die anoniem wil blijven, vertelde De Gelderlander dat de stichting ervan op de hoogte was dat ze het geld thuis in een kluis zou bewaren. Het geld lag daar, omdat artiesten bij evenementen betaald moeten worden en de bank zulke grote bedragen niet zou uitbetalen. De stichting is het geld kwijt als het niet wordt teruggevonden, omdat de verzekeraars diefstal van dergelijke grote sommen aan contant geld in huis niet zouden vergoeden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.