nieuws

Slachtoffer steekpartij Nijverdal: 'Dader wilde dat ik drugs zou verkopen'

Gemeente Hellendoorn: onderzoek naar drugsverkoop in pand Grotestraat
Gemeente Hellendoorn: onderzoek naar drugsverkoop in pand Grotestraat © Shireen Krus
Het 51-jarige slachtoffer van de steekpartij gisteren in een pand aan de Grotestraat in Nijverdal zegt dat hij door de 44-jarige dader werd gestoken, omdat hij weigerde drugs te gaan verkopen. Ook zou de man hebben geprobeerd hem voor tienduizenden euro's af te persen.
In het pand van het slachtoffer bevindt zich een ontmoetingsruimte waar cannabis wordt gebruikt. Toen de 51-jarige man niet inging op de vraag om harddrugs te verkopen, kwam het volgens hem tot een steekpartij. Hierbij is de man volgens de politie lichtgewond geraakt aan zijn handen toen hij het mes wilde afweren. De man zelf zegt ook in zijn hals en buik te zijn geraakt.

'Ontmoetingsruimte waar cannabis wordt gebruikt'

Op de lokale website Hart van Hellendoorn wordt het pand betiteld als een illegale coffeeshop, waar dus ook softdrugs verkocht worden. Burgemeester Raven van Hellendoorn wil die kwalificatie niet gebruiken voor het pand, maar zegt dat er wordt onderzocht of er drugs worden verkocht. Dat er cannabis wordt gebruikt door bezoekers van de ontmoetingsruimte is bij de gemeente bekend. Enkele jaren geleden deed de politie in het pand een inval waarbij elf mensen werden gearresteerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.