nieuws

Politie houdt drankrijder aan in Staphorst na achtervolging met hoge snelheden

Man uit Staphorst met drank op achter stuur
Man uit Staphorst met drank op achter stuur © iStock
Een 30-jarige man uit Staphorst is de afgelopen nacht opgepakt voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van alcohol. Hij reed na een achtervolging tegen een paal en raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.
De man reed rond 01.00 uur erg hard op de Oude Rijksweg in Staphorst. Dat trok de aandacht van agenten die in een onopvallende auto surveilleerden. De politie zette een achtervolging in en zag daarbij dat de man binnen de bebouwde kom snelheden boven de 100 km/u haalde. Even later reed hij de snelweg A28 op, waar hij meer da 200 km/u reed en een stopteken van de agenten negeerde.

Om blokkade heen gereden

In De Wijk in Drenthe kreeg de achtervolgende politie hulp van een andere politieauto die de weg blokkeerde. Ook dat bracht de 30-jarige niet tot stoppen; hij reed met zijn auto om de blokkade heen. Eenmaal terug in Staphorst vloog de auto bij de Parallelweg uit de bocht en botste tegen een paal. De man is daar aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Op het bureau bleek dat hij twee keer de toegestane hoeveelheid drank op had om te mogen autorijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.