Nieuws

Genieten van een kerstdiner in maart: in De Lutte kan het

Genieten van een kerstdiner in maart: in De Lutte kan het
Nep-sneeuw, een kerstboom en een haardvuur. Wie hotel-restaurant Het Ros van Twente in De Lutte binnenstapt waant zich in een heuse kerstsfeer. Gisteravond werd het eerste van de twee kerstdiners georganiseerd. "We willen iets ludieks doen en kerst hebben we echt gemist", zegt eigenaresse Anita Stappenbeld enthousiast.
Zelfs kerstmuziek galmt door het restaurant. De sfeer zit er vrijdagavond goed in. "We hebben de afgelopen twee jaar de feestdagen niet goed kunnen vieren. Onze gasten lieten weten het graag in te willen halen en dat leek ons een perfect plan. Het positieve gevoel van kerst terug laten komen."

Versieringen

Het idee slaat aan, want de twee avonden zitten bijna helemaal vol. "Het is het gevoel, het genieten van de liefde en warmte van elkaar. Op deze manier kunnen we de coronaperiode op een positieve manier afsluiten. Dit is ons twee jaar ontnomen geweest."
Veel werk om alles te versieren hadden Stappenbeld en haar man niet. "Alles hangt hier eigenlijk al sinds december vorig jaar. We hebben de versieringen niet meer weggehaald, om het vandaag alsnog te kunnen vieren."
Anita Stappenbeld en John Berghaan van Het Ros van Twente
Anita Stappenbeld en John Berghaan van Het Ros van Twente © RTV Oost / Teun van der Velden

'Hier wil je bij zijn'

De gasten die vrijdagavond genieten van het kerstdiner kunnen de actie wel waarderen: "Heel erg leuk. Je verwacht dit niet in maart, maar toen we hoorden dat het georganiseerd zou worden was het voor ons direct duidelijk. Hier willen we bij zijn!"
"Ik ben hier met mijn dochter uit Gorssel", zegt een andere gast stralend. "Ik heb mijn kleding er op aangepast. Lekker in de kerstsfeer."

Stille zaak

Niet alleen voor de gasten, maar ook voor al het personeel zijn deze avonden belangrijk, stelt Stappenbeld. "Ook wij hebben het als personeel natuurlijk erg gemist. Als je door een stille zaak loopt... Dat doet wat met je. Het was erg heftig voor ons hele team. Daarom is dit goed om te doen. De reacties die we krijgen zijn nu natuurlijk geweldig."
En als kerst in maart kan, organiseert het Ros van Twente dan de paasbrunch in augustus? "Dit is uniek en dat moeten we zo houden", reageert Stappenbeld lachend. "Dus de andere feestdagen vieren we lekker weer in de seizoenen waar ze horen."
Een ontvangst met sneeuw, in maart...
Een ontvangst met sneeuw, in maart... © RTV Oost / Teun van der Velden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.