nieuws

Politie zet helikopter in voor terreurdreiging in Almelo; het blijkt een carnavalsgrap

Politiehelikopter
Politiehelikopter © Jeffrey Kastermans
Vier mannen uit Bornerbroek hebben afgelopen weekend met een grap over terrorisme de politie flink beziggehouden op het XL Businesspark in Almelo.
De vier maakten zaterdagmiddag voor een gala van carnavalsvereniging De Knoll'ntrekkers bij een pand op het bedrijventerrein een filmpje over voorbereidingen op een terreurdaad. Ze waren verkleed, droegen een nepwapen en droegen een nepbom. Dat werd geregistreerd door bewakingscamera's, waarop een medewerker van een beveiligingsbedrijf de politie inschakelde. De politie zette onder meer een helikopter in. Al snel werd duidelijk dat het om een grap ging, maar de vier kregen wél een proces-verbaal. De politie onderzoekt of de inzet van de helikopter op de vier verhaald kan worden. Ook zondagmiddag werd een politiehelikopter boven Almelo en omgeving ingezet. Het is niet bekend of die inzet te maken heeft met de carnavalsgrap een dag eerder. Volgens een woordvoerster van de politie betrof de vlucht van zondagmiddag een 'reguliere surveillance'.

Filmpje tijdens gala carnavalsvereniging te zien'

Voorzitter Mulder van carnavalsvereniging De Knoll'ntrekkers benadrukt dat de grap niet werd uitgevoerd door leden van de vereniging. Het filmpje van de vier mannen staat ook niet op de Facebookpagina van de carnavalsvereniging. Daarmee wordt gewacht tot het gala dat op 16, 17 en 18 januari wordt gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.