nieuws

Vader uit Deventer erg blij met tussenstand inzamelingsactie voor gevonden baby

Frank de la Bey
Frank de la Bey © Facebookpagina Frank de la Bey
Een maand nadat een vader uit Deventer een inzamelingsactie startte voor een baby, die in een vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden, is 10.000 euro opgehaald. Dat is de helft van het totale bedrag dat de Deventenaar wil inzamelen.
Frank de la Bey richtte begin december het 'Fonds voor een dapper meisje' op voor het meisje, om haar een goede start te geven voor haar latere leven. Veel mensen hebben inmiddels geld gestort. "Hartverwarmend dat al honderden mensen hebben bijgedragen", zegt De la Bey. Dat na een maand al zoveel geld gestort is had hij nooit verwacht.

Geweldige steun

"Het is geweldig hoeveel mensen dit dappere meisje een warm hart toedragen en haar alle kansen in het leven gunnen." Onder meer cabaretier Najib Amhali heeft het fonds gesteund en haalde in december in de Deventer Schouwburg 2.500 euro op. "Maar we gaan door. We hopen dat er bedrijven zijn of scholen die nog niet van het fonds hebben gehoord en ook een donatie willen doen."
De la Bey wil 20.000 euro ophalen, omdat dat het bedrag is wat hij hoopt te sparen voor zijn kinderen als zij 18 zijn en gaan studeren. "Ik zie het als een ultiem gebaar van de samenleving aan haar. Een gebaar dat zegt: 'je mag er zijn meisje, we gunnen je alle kansen'."

Actie eindigt eind februari

De actie duurt nog iets minder dan twee maanden, eind februari wordt dan duidelijk hoeveel de campagne heeft opgeleverd. Het geld gaat dan naar Jeugdbescherming Amsterdam, dat het fonds gaat beheren tot het meisje 18 is. Alleen zij kan aan het geld komen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.