Jeroen van Doornik eerste Nachtburgemeester van Zwolle

Jeroen van Doornik is benoemd tot Nachtburgemeester van Zwolle. Van Doornik is de eerste officiƫle Nachtburgemeester van de provinciehoofdstad. Hij gaat zich inzetten voor een creatief, bruisend en veilig nachtleven in Zwolle.

Zwolle volgt met het aanstellen van een Nachtburgemeester in de voetsporen van onder meer Rotterdam, Amsterdam en Groningen. De Partij voor Cultuur wilde in Zwolle graag een Nachtburgemeester in de hoop dat die 'een luis in de pels van de gemeenteraad wordt'.

Bewust gekozen voor onbekende

Van Doornik is geen prominente Zwollenaar. "Er is expliciet gekozen voor een minder prominente, jonge Zwollenaar met een geringe bekendheid", aldus partijleider Van Hese van de Partij voor Cultuur. "Dit omdat de functie van Nachtburgemeester een neutrale is, en een lokale bekendheid alleen maar een stempel op de functie zou drukken."

Van Doornik noemt de aanstelling een eer. "Zwolle heeft een Nachtburgemeester nodig die zichtbaar en bereikbaar is, en zich inzet voor de culturele nacht van Zwolle. Dit met als doel dat de Zwolse Nacht stevig op de kaart staat en berucht wordt. Daar ga ik voor zorgen, of ik nu bekend ben of niet."

Zwolle kende niet echt een officiële Nachtburgemeester. VVD-raadslid Gerrit van der Kooy werd vaak genoemd als burgervader van de Zwolse Nacht, maar een zichtbare Nachtburgemeester was er tot nu toe niet.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Nachtburgemeester IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren