nieuws

Eerste dag van Fred de Graaf als waarnemend burgemeester van Enschede

Burgemeester De Graaf van Enschede
Burgemeester De Graaf van Enschede © Annabel Jeuring
In Enschede is vandaag waarnemend burgemeester De Graaf aan de slag gegaan.
Hij startte meteen met een vol programma. De Graaf heeft zich voorgesteld aan de ambtenaren tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst voor het personeel. Volgens de aanwezigen was het een persoonlijke kennismaking met een optimistische, open en toegankelijke man. 

Vergaderdag

Daarna is hij doorgegaan naar de Regio Twente waarvan hij voorzitter is. Aansluitend is de wekelijkse vergadering begonnen van het college van burgemeester en wethouders. Die was altijd op dinsdag maar dat is de dag dat De Graaf als senator aanwezig moet zijn in de Eerste Kamer.
De inwoners van Enschede kunnen donderdag kennis met hem maken tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dat is zijn eerste formele publieke optreden.

Al beëdigd

De Graaf hoeft niet beëdigd te worden in Enschede. Hij is in december al beëdigd door commissaris van de Koning Bijleveld. Ook heeft hij zich al ingelezen in de zaken die in Enschede spelen, waardoor hij onmiddellijk kan instappen.
De Graaf is waarnemer tot een opvolger is gevonden voor burgemeester Den Oudsten op die sinds vorige week burgemeester van Groningen is. Dat neemt een half jaar tot negen maanden in beslag.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.