nieuws

Eerste nachtburgemeester van Zwolle wil de stad laten bruisen

Zwolle is wat doods en kan veel leuker. De stad moet gaan bruisen! Het zijn de woorden van de kersverse nachtburgemeester van de stad, Jeroen van Doornink. Hij gaat zich inzetten voor het nachtleven van Zwolle.
Van Doornink is de eerste officiële nachtburgemeester in Zwolle. De nieuwe titel is in het leven geroepen door de Partij voor Cultuur en Zwolle treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Rotterdam, Amsterdam, Hengelo en Groningen.

Zwolse nachtleven op de kaart zetten

Martijn van Hese van de Partij voor Cultuur: "We hebben de Fundatie die er prachtig uitziet, we hebben een respectabel theater, we hebben een nieuw Hedon. Bij dat alles hoort gewoon een nachtburgemeester. Die zorgt dat de Zwolse nacht op de kaart komt te staan."
Als het aan Jeroen van Doornink ligt, gaat Zwolle vooral meer bruisen in de nacht. "Het kan veel leuker. Niet alleen op horecagebied, maar eigenlijk het hele culturele aspect wat het nachtleven van Zwolle te bieden zou kunnen hebben." Van Doornink wil naast het verlaten van sluitingstijden ook restaurants enthousiast maken voor bijvoorbeeld een nachtdiner. Ook hoopt de nieuwe nachtburgemeester op een filmevenement in de stad.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.