nieuws

Identiteit professor TU Kampen misbruikt door extreemrechts account op Twitter

Voorbeeld van één van de tweets
Voorbeeld van één van de tweets © Twitter
Professor Frank van der Pol van de Theologische Universiteit (TU) in Kampen is het slachtoffer van identiteitsdiefstal. Een extreemrechts Twitteraccount gebruikt onder meer een foto van hem als profielfoto. De professor doet aangifte bij de politie.
Het gaat om het account van iemand die zich Wim van der Pol noemt (@wimvanderp). Hij noemt zichzelf een vrijheidsstrijder en pro-PVV'er en doet behoorlijk racistische uitlatingen. De professor was niet van het account op de hoogte. Hij werd er door verschillende mensen op gewezen en is behoorlijk geschrokken dat hij daarmee in verband wordt gebracht.

Maatregelen

"Wie mij kent zal geen moment twijfelen of ik dit echt ben, maar dat is natuurlijk anders voor mensen die mij niet kennen. De teksten zijn zulk verbaal geweld en zo duidelijk bedoeld om te choqueren dat ik me afvraag of iemand het serieus neemt, maar dit staat ver van mijn eigen mening."
Degene die het account heeft, beweert dat hij een tweelingbroer is van Frank en dat Frank het helemaal eens is met de uitlatingen. "Klinkklare onzin. Ik heb geen tweelingbroer en ook geen broer die dit soort meningen heeft." Van der Pol doet dinsdag aangifte bij de politie en heeft Twitter gevraagd om maatregelen te nemen tegen het account.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.