nieuws

Brandweer Twente rukte afgelopen jaar 12 procent minder uit dan in 2013

De brandweer in Twente moest het afgelopen jaar een stuk minder vaak in actie komen dan in 2013. In totaal moest de brandweer 4.564 keer uitrukken, 12 procent minder dan een jaar eerder.
Het aantal branden in Twente was vorig jaar 1.056. In 2013 waren dat er ruim 1.300. Volgens brandweercommandant Wevers zijn de mensen steeds meer bezig met brandbestrijding en hangen ook in steeds meer ruimtes rookmelders. Daardoor loopt het aantal uitrukken steeds verder terug.

Minder ongevallen

De brandweer hoefde ook minder uit te rukken voor ongevallen. 160 keer in 2014 tegen 176 keer een jaar eerder. Dat heeft volgens de brandweer te maken met het ontbreken van sneeuw, gladheid en zware stormen het afgelopen jaar.

Nog steeds veel automatische meldingen

Het aantal automatische brandmeldingen blijft wel hoog. Dat waren er vorig jaar 2.205, ongeveer vergelijkbaar met 2013. De brandweer wil dat aantal met 30% verminderen. Daarom wordt een bedrijf of instelling waar het automatisch brandalarm klinkt voortaan eerst gebeld om te checken of er wel daadwerkelijk brand is. Vaak worden de automatische brandmeldingen veroorzaakt door stof of een technisch mankement in het systeem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.