Deel van water overdekt buitenbad Twentebad in Hengelo in riool verdwenen

Voor de tweede keer binnen een maand tijd is er onbedoeld water verdwenen uit één van de zwembaden van het Twentebad in Hengelo. Vandaag is een deel van het water in het overdekte buitenbad in het riool gelopen door een menselijke fout.

Vorige maand liep een groot deel van het instructiebad van het Twentebad leeg. Dat kwam door een gesprongen waterleiding. Volgens zwembadmanager Ilija Melisie heeft dat lek niets te maken met het weglopen van het water vandaag. Dat is volgens hem gebeurd omdat een medewerker per ongeluk een klep te lang open had laten staan. Volgens hem is het water 'enkele tegels' gedaald. Het water wordt zo snel mogelijk aangevuld en weer verwarmd.

Zeker één training in het overdekte buitenbad - de zogeheten blaashal - is maandagavond niet doorgegaan vanwege het 'watertekort' en de daling van de temperatuur van het water door het bijvullen. Melisie stelt dat de lessen dinsdagochtend wel gewoon door kunnen gaan. Als het water nog te koud is, dan vinden de lessen plaats in een ander bad.

Meer over dit onderwerp:
Twentebad Hengelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren