nieuws

Rolcontainers in plaats van meer kleedkamers voor voetbalclub De Zweef Nijverdal

Accommodatie van De Zweef
Accommodatie van De Zweef © @rksvdezweef
Wat doe je als je als voetbalvereniging een capaciteitsprobleem hebt voor wat betreft het aantal kleedkamers? Nieuwe bijbouwen, zou je zeggen. Voetbalvereniging De Zweef in Nijverdal pakt het anders aan.
Door een enorme groei van het aantal leden is er nu al een tekort aan kleedkamerruimte en dat wordt nog erger. De club zegt daar zelf over: "Nu al moet er voor de zaterdagmorgen bijna een wiskundige worden aangetrokken om een werkbare kleedkamerindeling te maken. Na de winterstop komen er twee jeugdteams bij en wordt het probleem nog groter."

Vergrijzing

De club heeft onderzocht wat mogelijke oplossingen voor het probleem kunnen zijn. Meer kleedkamers bouwen leek een goed idee, maar dat gaat de club toch niet doen vanwege de verwachte bevolkingskrimp en vergrijzing. De kleedkamers zouden dan waarschijnlijk alleen voor de korte termijn bruikbaar zijn.
Daarom gaat de club werken met rolcontainers. Als jeugdspelers zich hebben omgekleed kunnen ze hun spullen in de container doen, zodat de kleedkamer weer vrij is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.