nieuws

Claim oud-eigenaren Oad op Rabobank: PvdA eist andere houding banken

Reisorganisatie Oad
Reisorganisatie Oad © RTV Oost
Banken moeten hun gedrag aanpassen ten opzichte van bedrijven die het moeilijk hebben. Dat eist PvdA Tweede Kamerlid Henk Nijboer naar aanleiding van de schadeclaim op de Rabobank van de familie Ter Haar van het failliete Oad in Holten.
Het AD heeft een artikel over de eis van Nijboer. Het Kamerlid krijgt steun van het mkb. Ook de belangenorganisatie van bedrijven vindt dat banken bedrijven die financiële problemen hebben door hun starre houding verder in de problemen brengen. Volgens Kamerlid Nijboer mag de samenleving van banken verwachten dat ze naast en niet tegenover bedrijven gaan staan, omdat de samenleving via de staatssteun ook de banken overeind hield toen die het moeilijk hadden.
Vandaag wordt een claim van 80 miljoen euro op de Rabobank op de rol van de rechtbank in Utrecht geplaatst. De claim is van de familie Ter Haar, oud-eigenaren van de in 2013 failliet verklaarde reisorganisatie Oad. De Rabobank is volgens hen de zorgplicht niet nagekomen en heeft ten onrechte aangestuurd op een faillissement. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.