nieuws

Eerste veiligheidsprijs voor Stichting Bedrijvenparkmanagement Deventer

Deventer reikt jaarlijks een veiligheidsprijs uit
Deventer reikt jaarlijks een veiligheidsprijs uit © Flickr Creative Commons / Allard Schager
Burgemeester Andries Heidema van de gemeente Deventer heeft voor het eerst een veiligheidsprijs uitgereikt. De jaarlijkse onderscheiding ging naar Stichting Bedrijvenpark Management. De uitreiking was tijdens de nieuwjaarsreceptie vanmiddag.
Stichting Bedrijvenparkmanagement is al jaren bezig om via diverse maatregelen en intensieve samenwerking met ondernemers, politie en gemeente te komen tot veiliger bedrijventerreinen in Deventer. Zo heeft de stichting gezorgd voor de invoering van intelligente camerabewaking op alle bedrijventerreinen. Dat resulteerde in een forse afname van de criminaliteit op de bedrijventerreinen. Initiatieven als deze zorgen voor een veilig en aantrekkelijk ondernemersklimaat in Deventer, aldus burgemeester Heidema.

De stimuleringsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, een groep of organisatie die zich het afgelopen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de veiligheid in Deventer. Met deze prijs wil het college van burgemeester en wethouders mensen inspireren zich in te zetten voor de veiligheid in Deventer. De komende jaren zal de prijs worden uitgereikt tijdens de landelijke week van de veiligheid in oktober.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.