nieuws

Spreekuur bij EUREGIO voor werkzoekenden in Duitsland

Werken over de grens kan lucratief zijn
Werken over de grens kan lucratief zijn © RTV Oost
EUREGIO houdt voor Nederlandse werkzoekenden vanaf 14 januari een spreekuur, dat het zoeken naar werk in Duitsland makkelijker moet maken. Het initiatief komt van de Duitse Agentur für Arbeit.
Behalve het ter beschikking stellen van vacatures krijgen werkzoekenden ook informatie over de wijze van solliciteren en over de gevolgen van het werken in Duitsland. Daarvoor staat ook een medewerker van de EUREGIO voor informatie ter beschikking.
Voor wie in Oost-Nederland woont, is het zeer aantrekkelijk geworden om in Duitsland te werken. Over de grens is in tegenstelling tot in Nederland de vraag naar goede arbeidskrachten groot. Met name in de sectoren metaal, verpleging en internationaal transport is aan de Duitse kant veel vraag naar arbeidskrachten. Steeds meer Nederlanders vinden dan ook werk in Duitsland. Dat blijkt onder andere uit de verdubbeling van het aantal informatieaanvragen bij de EUREGIO van Nederlanders over werken in Duitsland.

Letterlijk en figuurlijk de grens over

Wie in Duitsland aan de slag gaat, moet niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de grens over. Regelingen rondom werk en inkomen zijn in Duitsland anders dan in Nederland. Zo heeft werken in Duitsland gevolgen voor de AOW. De kinderbijslag is gunstiger, maar Duitsland kent weer geen hypotheekrenteaftrek. Er zijn dus nogal wat gevolgen voor het huidige inkomen en dat in de toekomst. Daarover kan men zich bij de EUREGIO laten informeren.
Het eerste spreekuur zal plaatsvinden op woensdag 14 januari. Voor het maken van een afspraak kan telefonisch contact worden opnemen onder telefoonnummer 053-4605151. Het kantoor van de EUREGIO is te vinden op de grensovergang Glanerbrug-Gronau aan de Enscheder Strasse 362 in Gronau.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.