Nieuws

Eigenaar van Biodiesel Kampen moet curator binnen week elf miljoen euro betalen

Eigenaar Biodiesel Kampen moet curator binnen week elf miljoen euro betalen
Eigenaar Biodiesel Kampen moet curator binnen week elf miljoen euro betalen © RTV Oost
Eigenaar Cees B. van het bedrijf Biodiesel Kampen moet binnen een week ruim elf miljoen overgemaakt hebben naar curator Jeroen Stekelenburg. Dat oordeelde de rechtbank in Zwolle. De curator had een kort geding aangespannen tegen Cees B.
Door gesjoemel met certificaten maakte het bedrijf van B. volgens het Openbeer Ministerie zeventig miljoen euro winst. De 'Veluwse vetkoning', zoals de oud-directeur bekend stond, maakte brandstof van oud frituurvet. In 2019 werd hij veroordeeld in een grote fraudezaak rond biodiesel. Cees B. kreeg een celstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk. Eind vorig jaar werd hij met een vergelijkbare zaak tot twee jaar cel veroordeeld.

Meerdere schuldeisers

Het OM wil die eerdergenoemde zeventig miljoen euro graag hebben. Daarnaast heeft Shell, dat zestien miljoen euro eist van Cees B., ook een rechtszaak aangespannen. De curator is bang dat er een lege portemonnee overblijft waardoor schuldeisers niets krijgen. De rechter begrijpt de zorgen van Stekelenburg en heeft beslist dat Cees B. binnen een week 11,3 miljoen euro moet overmaken naar de curator.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.