nieuws

Politiek Deventer blijft tegen poortjes NS-station

De politiek in Deventer zet de hakken in het zand tegen het plaatsen van ov-poortjes op het NS-station. Met de poortjes wil de NS de veiligheid op stations en in treinen vergroten. "Maar zo onveilig is het in Deventer helemaal niet", zegt PvdA-raadslid Rob de Geest.
Als het aan de NS ligt, krijgen alleen mensen met een ov-chipkaart toegang tot het station. De poortjes worden op 82 stations in Nederland geplaatst. In Overijssel zijn de poortjes al geplaatst op station Enschede. Maar in Deventer is het verzet groot. "Want de stationstunnel is een belangrijke verbinding voor voetgangers tussen de wijk Voorstad en de binnenstad. Als de poortjes geplaatst worden, moeten mensen flink omlopen", aldus De Geest.

Vergroten van veiligheid geeft doorslag voor NS

Daarnaast vindt een meerderheid van de Deventer politiek dat de monumentale status van het Deventer stationsgebouw zich niet leent voor de beveiligingspoortjes. De NS daarentegen vindt dat het vergroten van de veiligheid de doorslag moeten geven en wil de poortjes voor de zomer plaatsen. "Maar zover is het nog niet", zegt Rob de Geest. "Want NS is dan wel eigenaar van het pand, voor de poortjes moet bij de gemeente een vergunning worden aangevraagd. Het is moeilijk om aan te geven hoe dit gaat aflopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.