nieuws

Bevallen kan vandaag voor het laatst in ziekenhuis Hengelo

Het ziekenhuis in Hengelo
Het ziekenhuis in Hengelo © Shireen Krus
In het ZGT in Hengelo is vandaag voor het laatst het gehuil van een pasgeboren baby te horen. De klinische verloskunde is vanaf morgen in het ZGT in Almelo gevestigd. Vrouwen die willen of moeten bevallen in een ziekenhuis, kunnen kiezen voor Almelo of Enschede.
Op de afdeling geboorte in Hengelo is vandaag al één baby geboren. Een woordvoerster vertelt dat er nog een bevalling verwacht wordt, "maar een bevalling laat zich natuurlijk niet plannen". Vanaf morgen vinden alle ZGT-bevallingen plaats in Almelo.
In november 2013 kondigde het bestuur van ZGT aan, dat de afdeling verloskunde zou verdwijnen uit Hengelo. Vooral de SP in Hengelo was fel tegen de verhuizing van de afdeling en begon een petitie. Die werd een paar duizend keer ondertekend.
Ondanks de protesten zette het ziekenhuisbestuur de plannen door. Volgens het ziekenhuis om de zorg betaalbaar te houden. Zwangere vrouwen kunnen na vandaag wel gewoon in Hengelo terecht voor de begeleiding tijdens de zwangerschap. "Maar de geboorte zal in Almelo of Enschede plaatsvinden."
De locaties Almelo en Hengelo van ZGT zijn vanaf vandaag bereikbaar op een centraal nummer: 088 - 708 78 78.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.