nieuws

Minder bezoekers attractiepark Slagharen; avonturenpark Hellendoorn stabiel in 2014

Attractiepark Slagharen
Attractiepark Slagharen © Shireen Krus
Attractiepark Slagharen heeft vorig jaar minder bezoekers getrokken dan in 2013. Avonturenpark Hellendoorn had ongeveer net zoveel bezoekers als in 2013.
De hitte in de maand juli met het WK voetbal veroorzaakten volgens het attractiepark Slagharen voor de daling in het aantal bezoekers, omdat de overige maanden goed waren. De lagere bezoekersaantallen zijn door hogere bestedingen goedgemaakt, zegt een woordvoerder.
Avonturenpark Hellendoorn had een stabiel jaar. Een woordvoerder zegt dat er ongeveer evenveel bezoekers waren als in 2013. Het had volgens het park een "geweldig jaar kunnen worden" als de maand augustus beter weer zou hebben gehad. Een deel van de bouwvakantie viel in de regenachtige augustusmaand.

Alle attracties opgeteld 20,1 miljoen bezoekers

De twee Overijsselse attracties zijn lid van de Club van Elf. De koepel zag het aantal bezoekers vorig jaar met drie procent stijgen naar 20,1 miljoen. Grote publiekstrekkers waren onder meer De Efteling in Kaatsheuvel, het Rijksmuseum in Amsterdam en Apenheul in Apeldoorn. In tegenstelling wat de naam Club van Elf doet vermoeden zijn in Nederland achttien attracties aangesloten bij de koepel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.