nieuws

Rova in Zwolle overspoeld met kerstbomen ingezameld door kinderen

Het lijkt erop dat kinderen in Zwolle dit jaar een record aantal kerstbomen hebben ingezameld voor de Rova. De bomen brachten ze naar speciaal daarvoor aangewezen plekken in de stad.
Rova gaf twintig cent per boom en de kinderen kregen een stempelkaart. Een volle kaart met tien stempels, per boom één, levert een gratis toegangskaartje op voor zwembad de Vrolijkheid.
De meeste kinderen zijn het afgelopen weekend al begonnen met het verzamelen van kerstbomen. Een meisje in de wijk Assendorp had 82 kerstbomen verzameld en bracht deze naar daar de speeltuin in haar wijk. Daar was de Rova van plan om de bomen ter plekke te versnipperen. Maar omdat er veel meer bomen zijn verzameld dan verwacht kon deze machine het niet aan en zijn de bomen met een vrachtwagen afgevoerd.
De Rova organiseerde de kerstbomen-inzameling voor de zevenentwintigste keer. Dit om te voorkomen dat kerstbomen na de kerstvakantie her en der in de stad blijven liggen. Het lijkt erop dat de inzameling van vandaag één van de meest succesvolle is van alle jaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.