nieuws

Bewijs kwijt in zaak over valse bommeldingen in Enschede, gevolgen nog onbekend

Verdacht pakketje gevonden in Enschede
Verdacht pakketje gevonden in Enschede © RTV Oost
Er is bewijs kwijtgeraakt in het hoger beroep tegen een Enschedeër, die wordt verdacht van valse bommeldingen. Zijn advocaat meent dat dit moet leiden tot een gedeeltelijke vrijspraak.
De Enschedeër werd veroordeeld tot twee jaar cel voor het plaatsen van twee nepbommen in november 2012. Dat deed hij bij een tankstation aan de Boulevard en bij een advocatenkantoor aan de Laaressingel.

Tegenonderzoek onmogelijk

Met name die laatste nepbom veroorzaakte veel commotie in Enschede. Omliggende panden werden ontruimd en de Laaressingel werd urenlang afgesloten. Die nepbom zat in een vuilniszak die volgens justitie van de rol komen die bij de Enschedeër thuis is gevonden.
De advocaat had in de strafzaak in hoger beroep gevraagd om een tegenonderzoek van die scheurranden, maar de vuilniszak en de rol zijn niet meer te vinden. De gevolgen daarvan zijn nog onduidelijk.

Justitie zoekt verder

Het Openbaar Ministerie bevestigt het kwijtraken van de zakken. "Het lag niet op de plek waar we het zouden verwachten."
Het OM zegt buitengewoon zorgvuldig met bewijs om te gaan als een vonnis nog niet definitief is, "maar heel af en toe gaat het mis." Het is onduidelijk wat er is gebeurd. Politie en justitie zoeken nog verder naar het bewijs. Misschien dat het alsnog boven tafel komt.

"Gedeeltelijke vrijspraak"

Volgens de advocaat blijft er zonder die vuilniszak weinig bewijs over en moet zijn cliënt voor de nepbom bij het advocatenkantoor vrijgesproken worden. Wanneer het hoger beroep dient is nog niet bekend. Er is nog geen datum bepaald.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.