nieuws

Scholingsboulevard Enschede presteert nog steeds onvoldoende

Scholingsboulevard in Enschede
Scholingsboulevard in Enschede © TC Tubantia / Wim Corduwener
Ondanks tientallen miljoenen kostende nieuwbouw weten Groningse, Enschedese en Dordtse voorlopers van vmbo-leerparken hun zwakke beoordeling nauwelijks te verbeteren. Dat meldt Trouw.
In Enschede zijn de vooruitzichten na zes jaar slecht: de 60 miljoen euro kostende school op de Scholingsboulevard met ongeveer 1.500 leerlingen presteert al jaren 'zeer zwak' en de weg omhoog is nog niet gevonden.
De ambities waren groot, maar de bouw van tientallen miljoenen kostende vmbo-boulevards hebben nauwelijks geleid tot een verbetering van het beroepsonderwijs. Een inventarisatie bij drie locaties in Dordrecht, Groningen en Enschede leert dat de scholen vaak begonnen met een 'zeer zwakke' beoordeling van de onderwijsinspectie. Enkele jaren later is die beoordeling niet overal weggewerkt. Ook stromen leerlingen niet significant beter door naar het middelbaar beroepsonderwijs, dat ook op de locaties gevestigd is. De dure, fraaie gebouwen voldoen allemaal niet: ze zijn te groot of te klein.
De Scholingsboulevard heeft al eerder erkend dat het concept niet werkt. Het vmbo en het ROC werken daarom onafhankelijk van elkaar verder in hetzelfde schoolgebouw.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.