Enschede heeft eindelijk weer een groot hotel in de stad, opening volgende week

Aan de inrichting moet nog wat gebeuren en er moet nog grondig worden schoongemaakt. Het InterCity Hotel in de binnenstad van Enschede ontvangt volgende week donderdag de eerste gasten. Na jaren heeft Enschede dan weer een groot hotel in de binnenstad.

Nadat het Dish-hotel een paar jaar geleden de deuren sloot werd vaak geklaagd over het gebrek aan voldoende hotelkamers in Enschede. De horeca zag mensen na een voorstelling in het Muziekkwartier de stad direct verlaten. Zakenmensen weken noodgedwongen uit naar grote hotels in Boekelo of Hengelo. De hoop is dat die mensen vanaf volgende week overnachten in Enschede.

126 kamers

Het InterCity Hotel ligt aan het Willem Wilminkplein, pal naast het Muziekkwartier. Er zijn 126 kamers, verdeeld over negen verdiepingen. De hoger gelegen kamers hebben allemaal uitzicht over de binnenstad of de wijk Roombeek. Het is het eerste hotel in Nederland van de Duitse InterCity-keten. In Duitsland heeft InterCity tientallen hotels.

Concurrentie Van der Valk

Hotelketen Van der Valk opent volgend jaar ook een nieuw hotel in Enschede. Aan de Zuiderval wordt op dit moment een hotel gebouwd van twaalf verdiepingen hoog. Dat hotel krijgt 150 kamers en verschillende vergaderruimtes. Het InterCity Hotel verwacht dat de concurrentie groot zal worden, maar dat er voldoende markt is voor twee grote hotelketens in Enschede.

Meer over dit onderwerp:
hotel enschede binnenstad Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren