nieuws

Tubbergen heeft hoogste percentage energiezuinige huizen van Overijssel

Meest energiezuinige huizen van Overijssel
Meest energiezuinige huizen van Overijssel © Hemera
Meer dan de helft van de woningen in Overijssel met een energielabel, is energiezuinig. Bijna 54 procent van de betreffende huizen in de provincie heeft een energielabel dat hoger dan C is.
Een energielabel is vanaf 1 januari verplicht bij de verkoop of verhuur van een huis. Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Bij een A-label scoort de woning goed op bijvoorbeeld isolatie, een zuinige verwarmingsketel en goed geïsoleerd glas. Het minst zuinig is het G-label. Vanaf het C-label zijn woningen zuinig.

Tubbergen energiezuinig

Tubbergen heeft de meest energiezuinige woningen met een label van Overijssel. Ruim 86 procent van de woningen met een label heeft een label C of hoger. Ook in 2009 stond Tubbergen bovenaan. Ook in Borne (80,4 procent) en Hellendoorn (77,1 procent) zijn de woningen in verhouding energiezuinig.
In Ommen, Twenterand en Deventer staan de minst energiezuinige gelabelde woningen. In Ommen heeft slechts 38 procent gelabelde woningen een label hoger dan C, in Twenterand is dat 40,1 procent en in Deventer gaat dat over 41,9 procent van de gelabelde woningen.

Derde plaats

Landelijk gezien scoort Overijssel goed en staat op een derde plaats van de meest energiezuinige woningen met een label. Flevoland staat bovenaan de lijst. Daar heeft 75 procent van de woningen een label C of hoger. Flevoland wordt gevolgd door Drenthe (59,3 procent).
In heel Nederland heeft 49,3 procent van de woningen met een label een 'zuinig label'. Zuid-Holland telt de minst 'zuinige' huizen. Daar heeft 44,9 procent van de woningen met een label het label C of hoger.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.