nieuws

Twee verdachten gearresteerd: veel inbraken in bedrijfsbusjes Twente opgelost

Vorig jaar werd er meer ingebroken in bedrijfsbusjes dan het jaar ervoor. Over heel 2014 was er een stijging van 14 procent te zien.
De politie heeft de afgelopen tijd flink gecontroleerd in gebieden waar veel werd ingebroken in bedrijfsbusjes. Dat resulteerde in meerdere aanhoudingen. Op 10 januari werd een man in Hengelo op heterdaad betrapt. Op 21 januari werd een man aangehouden op verdenking van heling.
De verwachting is dat deze aanhouding leidt tot het oplossen van meerdere zaken. Zeker veertien inbraken in bedrijfsbusjes zijn al aan de verdachten te linken, zegt de politie. Eind vorig jaar werden er ook al drie mannen opgepakt op verdenking van inbraak in een bedrijfsbus en diefstal van goederen.

Goed beveiligen

De politie raadt eigenaren van bedrijfsbusjes aan de spullen goed te beveiligen. Eén van de opties is om de centrale vergrendeling uit te schakelen, zodat inbrekers niet in de cabine inbreken en vervolgens de achterklep met één druk op de knop openen.
Ook is het verstandig om waardevolle spullen uit de auto te halen als dat mogelijk is. Roosters voor de achterramen verkleint de kans op inbraak via de achterzijde. Waarschuwings- en volgsystemen alarmeren de eigenaar en sturen een signaal naar de meldkamer als er wordt ingebroken.

Ook aanhangers en caravans

Inbraken in bedrijfsbusjes worden bij de politie geregistreerd als ‘Diefstal uit overige voertuigen’. Hieronder vallen ook diefstallen uit aanhangers en caravans. Bij de meeste diefstallen in deze categorie gaat het echter om bedrijfsbusjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.