nieuws

College Haaksbergen maakt zich zorgen over komst 750 asielzoekers naar Rekken

Voormalig tbs-kliniek Oldenkotte
Voormalig tbs-kliniek Oldenkotte © Tc Tubantia/Wouter Borre
De gemeente Haaksbergen vindt het aantal van 750 asielzoekers dat gevestigd wordt in de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken te hoog. Dat schrijft zij in een brief aan de gemeente Berkelland, waar Rekken onder valt. Rekken grenst aan Haaksbergen.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil een opvangcentrum inrichten in het voormalige gebouw van Oldenkotte. De tbs-kliniek sloot in september vorig jaar de deuren.

Zorgen over aantal

Het college van Haaksbergen maakt zich zorgen over het grote aantal asielzoekers dat het COA in Oldenkotte wil vestigen. Burgemeester en wethouders vragen in een brief aan de gemeente Berkelland om de zaken voor de komst van de asielzoekers goed te regelen.
"Er moeten bijvoorbeeld dingen geregeld worden als dagactiviteiten, vervoer en onderwijs voor kinderen. Daarvoor vragen we aandacht. Er moet goed voor die mensen gezorgd worden", zegt burgemeester Hans Gerritsen. Ook vraagt Haaksbergen aan Berkelland wat de effecten zijn voor de gemeente.

Protesttocht en petitie

De inwoners van Rekken protesteren al langer tegen het aantal van 750. Zij vinden dat aantal te hoog. De inwoners willen een kleinschalige opvang in het dorp omdat het dorp volgens hen te klein is voor zoveel mensen. Rekken zelf telt ongeveer 1.200 inwoners.
In december werd uit protest een wandeltocht in het donker gehouden. Inwoners liepen in het donker een tocht door Rekken en liepen onder andere langs Oldenkotte. Eerder werd al een petitie gestart om de komst van asielzoekers tegen te gaan. Die werd ruim 900 keer ondertekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.