nieuws

André Manuel uit Diepenheim na aanslag Parijs: 'Niet toegeven aan geweld'

"We moeten niet toegeven aan geweld." Dat zegt theatermaker en cabaretier André Manuel uit Diepenheim in een reactie op de aanslag op het satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs, waarbij twaalf mensen zijn doodgeschoten.
Drie mannen vielen de redactie binnen en riepen 'we komen de profeet wreken' en schoten cartoonisten, journalisten, medewerkers en twee agenten neer. Manuel zegt net als iedereen verbijsterd te zijn door de aanslag.

Na Theo van Gogh

Manuel maakt zelf omstreden programma's waarin hij geen blad voor de mond neemt en mensen op hun ziel kan trappen. Geweld is volgens hem echter nooit een reden te stoppen. Na de moord op Theo van Gogh heeft hij het even overwogen, maar toch besloten door te gaan. "Als ik daarmee ophoud, hebben ze twee keer iets vermoord."
Volgens Manuel is vrijheid van meningsuiting de enige verworvenheid die we in het westen hebben. "Als journalisten, cartoonisten en theatermakers hun mond erover houden, zet je de deur open voor de Islamitische Staat", aldus André Manuel.
Geweld lost volgens hem niks op, conflicten moeten met taal opgelost worden. "De toon zal alleen maar vlammender worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.