nieuws

Verlichting kunstwerk 'Water löp' in Kristalbad bij Enschede blijft langer uit

Kunstwerk verlicht met blauwe neonverlichting
Kunstwerk verlicht met blauwe neonverlichting © Emiel Muijderman/TC Tubantia
Het verlichte kunstwerk 'Water löp' in het nieuw aangelegde natuurgebied Kristalbad tussen Hengelo en Enschede blijft voorlopig onverlicht. Sinds april vorig jaar staat de verlichting uit na klachten uit de buurt.
Het kunstwerk ligt in het water sinds de opening van het gebied in 2013. Het kunstwerk was een wens van omwonenden. Maar de letters waren zo fel verlicht dat de hele omgeving 's avonds en 's nachts niet meer donker was, maar blauw verlicht. De verlichting was te fel, geeft ook het waterschap toe. Al driekwart jaar is de verlichting uit en dat blijft voorlopig zo.
In de afgelopen maanden is het kunstwerk naar de kant gehaald, onder meer om de woorden 'water' en 'löp' verder uit elkaar te halen. Veel mensen dachten dat het één woord was: 'waterlöp'. Inmiddels ligt het kunstwerk weer op de oude plek in het water, maar zonder verlichting. Het waterschap gaat de komende maanden met betrokkenen in overleg om te kijken onder welke voorwaarden het kunstwerk mogelijk toch weer verlicht kan worden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.