nieuws

OM eist werkstraf tegen man (77) na aanrijding met 7-jarige scholiere in Rijssen

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © Cindy Hofhuis
Voor de rechtbank in Almelo is een werkstraf van 90 uur geëist tegen een 77-jarige automobilist uit Rijssen. De man reed op 16 mei vorig jaar in de middagpauze een 7-jarig meisje aan op een rotonde in zijn woonplaats.
Het meisje werd meters meegesleept onder de auto van de 77-jarige toen hij per ongeluk het gaspedaal indrukte in plaats van het rempedaal. Ze raakte bij de aanrijding zwaar gewond en werd met een traumahelikopter naar het UMC in Nijmegen gebracht, waar onder meer ernstig hoofdletsel werd vastgesteld.

Man zou uit alle macht geprobeerd hebben te remmen

De 77-jarige vertelde de rechters in Almelo dat hij met zijn auto op weg was om zijn kleindochter van school te halen. Op de rotonde van de Prins Frederik Hendrikstraat zag hij het 7-jarige meisje fietsen en wilde voor haar remmen. "Toen schoot mijn voet van het rempedaal", zei de man, die verder vertelde dat hij uit alle macht probeerde te remmen, maar omdat hij zijn voet op het gaspedaal had, alleen maar meer gas gaf. Zijn auto kwam tegen een garage van een woonhuis tot stilstand.
Volgens de officier van justitie heeft de man een verkeersfout gemaakt door onoplettend en onvoorzichtig te handelen. Daarmee is hij schuldig aan het verkeersongeval. De man is zijn rijbewijs sinds het ongeval kwijt. Hoe het met het meisje is afgelopen, daar kon de officier van justitie niets over zeggen.

'Ik neem het mezelf wel kwalijk'

De 77-jarige kon de rechters vertellen dat het goed gaat met haar, hij ziet haar nog regelmatig en heeft contact met haar familie. "De grootouders en de ouders van het meisje, ze nemen me niets kwalijk, maar ik neem het mezelf wel kwalijk", zei de man, die aangaf dat hij nog erg zit met het gebeurde.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.