Acties

Zijn paling en boerenkool een goede combinatie?

Paling
Paling © RTV Oost
Oene was in Blokzijl om dit gerecht met streekproducten te proeven. Of het de menukaart gaat halen? Luister het hier terug:

Paling met boerenkool en mierikswortel zelf bereiden?

Mierikswortelsaus:
- 80 gram verse mierikswortel
- 1 dl visbouillon
- 300 gr mayonaise
- 10 gram wasabi
- Zout
Schil en rasp de verse mierikswortel en doe deze samen met de mayo, visbouillon, wasabi in de keukenmachine en draai deze glad. Op smaak maken met zout en zeven door een fijne zeef.
Krokante aardappel:
- 1 stuks aardappel
- 3 dl zonnebloemolie
Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Was het zetmeel van de aardappelblokjes en dep ze droog tussen keukenpapier. Bak ze goudbruin in de zonnebloemolie en giet ze af.
Boerenkoolpuree:
- 500 gram fijn gesneden boerenkool
- 100 gram roomboter
- Zout
Breng een pan met water aan de kook en blancheer daar de boerenkool in tot dat deze goed gaar is. Zeef de boerenkool tot al het water weg is en doe het in de keukenmachine samen met de boter. Blender het helemaal tot puree en maak op smaak met zout.
Presentatie:
- 300 gram gerookte paling
- 4 stuks bieslook stengels
Doe de mierikswortelsaus en de boerenkoolpuree in een spuitzakje, zodat je straks mooie streepjes kan maken. Maak de paling schoon en snijd het in mooie gelijke delen. Leg ze naast elkaar op een bord en spuit een beetje van de mierikswortelsaus en de boerenkool over de paling en bestrooi het met wat van de krokante aardappel blokjes. Snij de bieslook in dunne ringetjes en garneer het gerecht er mee af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.