nieuws

Minister Kamp op bezoek in Twente om actieplan en zoutcavernes in Enschede

Minister Kamp van Economische Zaken is in Enschede om zich te laten informeren over een banenplan en over de opslag van gasolie in zoutcavernes.
Het banenplan is het plan Twente Werkt van het Twenteboard. Een delegatie van tien mannen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid hebben samen een plan opgesteld in de strijd tegen de hoge werkloosheid in Twente. Die is 12 procent met uitschieters van 18 procent in Almelo en Enschede. Dat actieplan moet 5000 banen opleveren en is door verschillende burgemeesters en gedeputeerde Van Hijum aangeboden aan minister Kamp omdat ook de Rijksoverheid een steentje zou kunnen bijdragen.

Zorgen over opslag

Daarnaast laat minister Kamp zich informeren over de opslag van gasolie in zoutcavernes onder bedrijventerrein de Marssteden in Enschede. Er zijn veel zorgen over de veiligheid van de opslag na een lekkage in het Duitse grensgebied in april vorig jaar. Zo willen de provinciale en de gemeentelijke fractie van GroenLinks nu een onderzoek naar de veiligheid, terwijl minister Kamp eerder al heeft gezegd dat niet te willen.
Wethouder Van Agteren van Enschede wil met de minister zijn zorgen bespreken over de verantwoordelijkheid voor de ondergrond. De gemeente Enschede en de provincie Overijssel hebben geen invloed op de opslag of de wijze waarop dat gebeurt, omdat het Rijk verantwoordelijk is voor alles wat er in de diepere ondergrond gebeurt. Van Agteren vindt dat de veiligheid in zijn gemeente ook een taak moet zijn van het gemeentebestuur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.