nieuws

Vrouw met tbs uit Hengelo gaat na vijf jaar alsnog naar een kliniek

Rechtbank Overijssel vestiging Almelo
Rechtbank Overijssel vestiging Almelo © Cindy Hofhuis
Bijna vijf jaar nadat een vrouw uit Hengelo is veroordeeld tot tbs gaat ze toch naar een kliniek. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten. De vrouw wil nu wel behandeld worden.
De vrouw zat een straf uit van twee jaar cel en een milde vorm van tbs, nadat ze in 2009 haar ex-vriend had neergestoken. Maar ze wilde zich niet laten behandelen. Voor het Openbaar Ministerie was dat aanleiding de rechtbank te vragen om een zware vorm van tbs. De zaak diende vandaag.

Vrouw bedankt rechters

Tijdens de rechtszaak bleek dat de vrouw in een kliniek zit na een crisisopname en vanwege goed contact met een behandelaar nu wel behandeld wil worden. Het Openbaar Ministerie en de rechtbank leggen zich daarbij neer. De vrouw reageerde verheugd en bedankte de rechters.

Ontsnapt via keukenraampje

De zaak van de Hengelose is een bijzondere zaak. In de aanloop naar de rechtszaak vijf jaar geleden wist de vrouw via het keukenraam te ontsnappen uit een kliniek in Assen, waar ze op last van de rechtbank werd geobserveerd.
Een week later werd ze opgepakt maar de zaak veroorzaakte in Assen veel commotie omdat de politie pas na vier dagen de burgemeester inlichtte.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.