nieuws

Geen aangifte tegen makers carnavalsfilmpje Almelo waarbij politiehelikopter werd ingezet

Politiehelikopter
Politiehelikopter © Jeffrey Kastermans
Er wordt geen aangifte gedaan tegen de mannen die afgelopen weekend met een grap over terrorisme de politie flink bezighielden in Almelo. Na een goed gesprek met de mannen is de zaak wat de politie betreft afgerond.
De vier maakten zaterdagmiddag voor een gala van carnavalsvereniging De Knoll'ntrekkers bij een pand op het bedrijventerrein een filmpje over voorbereidingen op een terreurdaad. Ze waren verkleed, droegen een nepwapen en droegen een nepbom. Dat werd geregistreerd door bewakingscamera's, waarop een medewerker van een beveiligingsbedrijf de politie inschakelde. De politie zette onder meer een helikopter in. Al snel werd duidelijk dat het om een grap ging.

"Vergelijkbare initiatieven vooraf melden"

Een politiewoordvoerder zegt dat geen aangifte wordt gedaan tegen de mannen omdat ze geen strafbaar feit hebben gepleegd. Daarnaast zijn er geen extra kosten gemaakt die op de mannen verhaald moeten worden, ook niet met de inzet van de helikopter. Tijdens het gesprek heeft de politie wel duidelijk gemaakt dat een grap als deze uit de hand had kunnen lopen. "Als mensen iets vergelijkbaars willen doen dan willen wij hen op het hart drukken om de politie daarover te informeren. Daarmee wordt voorkomen dat de politie nutteloos uitrukt."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.