nieuws

Overijssel protesteert en komt samen na aanslag in Parijs

Op zeker vijftien plekken in Overijssel is donderdag stilgestaan bij de aanslag in Parijs. Veel mensen deden mee aan een stil protest tegen de aanslag en voor de vrijheid van meningsuiting. Op veel plekken was de opkomst groter dan vooraf verwacht.
In Enschede verzamelden ruim honderd mensen zich op het Ei van Ko. Rond zes uur 's avonds werden daar de kerkklokken geluid. Iedereen praatte met elkaar over de gebeurtenis in Parijs. Ongeveer negentig mensen waren aanwezig in het gemeentehuis in Rijssen na een oproep van burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten. Hofland is tevreden over de opkomst en verbaasde zich over het grote aantal mensen dat hij normaal niet in het stadhuis tegenkomt.
In Zwolle verzamelden zo'n tweehonderd mensen zich voor het stadhuis. Daar werd geluisterd naar toespraken van onder meer burgemeester Henk Jan Meijer. In Deventer verzamelde een nog groter aantal mensen zich op De Brink. Burgemeester Koelewijn hield vanavond een toespraak bij de protestbijeenkomst op de Plantage in Kampen. Koelewijn meldde dat er opmerkelijk veel mensen van allochtone afkomst naar de bijeenkomst waren gekomen.
In Hengelo protesteerden ruim honderd mensen voor het stadhuis. Daarbij werden net als op veel andere plekken pennen in de lucht gehouden. In Steenwijk werden inwoners opgeroepen om zich te verzamelen bij Rams Woerthe. Tientallen inwoners kwamen op de demonstratie af, onder wie zes politieagenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.