nieuws

FC Twente krijgt publieke waarschuwing van KNVB

FC Twente heeft een publieke waarschuwing gekregen van de KNVB. Het is de club nog niet gelukt om te voldoen aan de bezuiniging op de spelerskosten.
De club heeft tijdens de persconferentie van 21 oktober echter al aangegeven dat die doelstelling uit het plan van aanpak waarschijnlijk niet gehaald zou worden. "We hebben de KNVB tijdig op de hoogte gesteld dat we op dit punt nog niet aan ons plan van aanpak zouden gaan voldoen", zegt financieel adviseur Arjan Hoop op de website van de club.
"Tijdens de persconferentie in oktober hebben we dit aspect nader toegelicht. Dat de KNVB een publieke waarschuwing geeft, is nou eenmaal een consequentie die daarbij hoort. De afgelopen twee jaar zijn de bedrijfslasten met 15 miljoen euro gedaald, inclusief afschrijvingen. Hiervan bedroegen de kosten van het voetbalbedrijf 7 miljoen euro. Deze zomer voeren we, primair binnen het voetbalbedrijf, een bezuiniging van nog eens ruim 3 miljoen euro door en zullen we zodoende aan de normstelling voldoen."
FC Twente wordt in februari nog ingedeeld in categorie 1. Dat komt doordat de verwerking van de transfer van Dusan Tadic in het huidige seizoen verwerkt wordt en niet in het vorige. De Enschedese club verwacht categorie 1 in het voorjaar te verlaten. Mocht dat niet het geval zijn, volgt er een aftrek van drie punten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.