nieuws

Rendo in Meppel oneens met boete van 1,6 miljoen euro

Hoofdkantoor Rendo Meppel
Hoofdkantoor Rendo Meppel © Mark Bakker
Eddy Veenstra, directeur van Rendo in Meppel, is het niet eens met de boete van 1,6 miljoen euro die de Autoriteit Consument en Markt het bedrijf heeft opgelegd. Veenstra noemt de boete 'wrang'. Dat meldt RTV Drenthe.
Volgens de Autoriteit Consument en Markt heeft het bedrijf tussen 2010 en 2012 verschillende overtredingen begaan. De boete werd vlak voor kerst opgelegd.

Fraudezaak

Veenstra vindt de boete te hoog en dient bezwaar in. Volgens de directeur is de grootschalige fraudezaak die speelde bij het bedrijf de oorzaak van de overtredingen. Door de fraudezaak verslapten volgens Veenstra de eisen die aan veiligheid worden gesteld.
Twee voormalig directeuren van Rendo worden verdacht van de miljoenenfraude. De fraude zou zijn gepleegd bij de bouw van een nieuwe energiecentrale in Steenwijk in 2007. Rendo stak vele miljoenen in het project. Via een achterdeur werd een groot deel van het geld doorgesluisd naar bedrijven die op naam stonden van de echtgenotes van de directieleden. De schade voor Rendo ligt rond de 27 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.