Nieuws

Regionale omroepen maken samen ‘Expeditie Nederland’

Cigarbox Henri maakt gitaren van sigarendoosjes
Cigarbox Henri maakt gitaren van sigarendoosjes © Pim Paalhaar
Vanaf maandag 4 april is Expeditie Nederland te zien bij RTV Oost en Omroep MAX. Het programma is een unieke samenwerking tussen de dertien regionale omroepen, Omroep MAX en het Caribisch Netwerk. Pim Paalhaar zal namens RTV Oost aan het programma werken. Pim maakt al enkele jaren het Overijsselse Expeditie Oost en werd onlangs daarmee nog genomineerd voor een Regiohelden Award.
In Expeditie Nederland duiken regionale verslaggevers in uiteenlopende thema’s op het gebied van de zorg voor elkaar, duurzaamheid, geschiedenis, cultuur en tradities. Rond deze thema’s gaan ze op zoek naar bijzondere, spraakmakende en ontroerende verhalen. Aan elke aflevering werken vier regionale omroepen mee. Oud-RTV Oost presentator Carrie ten Napel zal met Bert Haandrikman de voice-overs verzorgen. Expeditie Nederland is van maandag t/m donderdag om 20.30 uur te zien op TV Oost.
Henk Jan Karsten, hoofdredacteur RTV Oost: "Regionale omroepen en landelijke omroepen weten elkaar al langer steeds beter te vinden, maar het is voor het eerst dat de dertien regionale omroepen, in samenwerking met Omroep MAX een serie programma’s maken. Expeditie Nederland is een bundeling van krachten. Zo kunnen we landelijk én regionaal laten zien hoe veelkleurig Nederland is. Een feest van herkenning bij verhalen uit de eigen omgeving en bijzonder verrassend om te zien hoe datzelfde verhaal elders in Nederland leeft.”

Cigarbox Henri

Zo gaat het dinsdag 5 april in Expeditie Nederland over afval. Voor deze aflevering ging Pim Paalhaar op bezoek bij Henri Grootenhuis uit Dalfsen. Hij wordt ook wel gekscherend 'Cigarbox Henri' genoemd. Volgens Henri kun je overal muziek uithalen, dus ook uit een sigarendoos. Daarnaast gebruikt hij 'afvalhout' van meubelmakers en wieldoppen die anders bij de stort belanden.
In de eerste week van Expeditie Nederland kun je verder kijken naar het verhaal van het gevonden leeuwenwelpje Remy, Plastic-Soup-Surfer Merijn Tinga, tafeltennislegendes Anne en Jan Vlieg, blinde tafeltennisser Tom van der Spek, de olifantenpaadjes van Jan Verhagen en we volgen de Curaçaose Berber die wandelend al zes jaar lang alle heuvels op het eiland boven de 60 meter in kaart brengt. Maar waarom doet ze dit eigenlijk?
Expeditie Nederland, vanaf 4 april, maandag t/m donderdag om 20.30 uur op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.