nieuws

Acties van geldtransporteur Brink's mogelijk volgende week hervat

Geldtransporteur Brink's
Geldtransporteur Brink's © Wikimedia Commons / GeorgHH
Er dreigt in de loop van volgende week opnieuw actie te worden gevoerd bij geldtransporteur Brink's. De vakbonden wilden vandaag uitsluitsel over betere voorwaarden in het sociaal plan, maar volgens de bonden zijn er nog nauwelijks vorderingen gemaakt.
Eind december werden enkele dagen lang al geen geldautomaten bijgevuld. Bij honderden automaten, vooral van de Rabobank, was het hierdoor niet mogelijk om geld op te nemen. Ook in Overijssel waren lege automaten.
Brink's ontslaat dit jaar zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers. Onder meer de vestiging in Zwolle moet sluiten. Dit alles als gevolg van het vertrek van de Rabobank als belangrijkste klant bij het bedrijf. De bonden wilden dat Brink's deze week opnieuw met de branchegenoten in onderhandeling zou gaan over het in dienst nemen van het overtollig personeel. Maar die partijen werkten daar niet aan mee.

'Niet de beweging waarop we hadden gehoopt'

"Er is wel beweging gekomen, maar niet de beweging waarop we hadden gehoopt", aldus actieleider Leen van der List van FNV. "Als de situatie ongewijzigd blijft, zullen de acties worden hervat." Er gaan ook geruchten dat Brink's overweegt naar de rechter te stappen om de branchegenoten tot het overnemen van krachten te dwingen. Volgens Van der List zou dat een 'stevig signaal' zijn, maar hij benadrukt daarbij dat de actievoerders aan 'alleen een proces' niets hebben.
Bij Brink's was vrijdagavond niemand bereikbaar voor commentaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.