nieuws

Jongen uit gemeente Steenwijkerland ernstig mishandeld, na onderzoek zes jongens aangehouden

Politie houdt na onderzoek zes jongens aan
Politie houdt na onderzoek zes jongens aan © RTV Oost
Een 19-jarige jongen uit de gemeente Steenwijkerland is tijdens een uitgaansavond in december ernstig mishandeld in Heerenveen. De politie hield deze week na onderzoek zes jongens aan.
De jongen werd in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december voor een uitgaansgelegenheid aan de Vleesmarkt door meerdere mensen in elkaar geslagen. Hij liep onder meer een gebroken oogkas en jukbeen op.
De politie stelde een onderzoek in en daaruit is gebleken dat de jongen in eerste instantie zelf ruzie zocht in een discotheek. Hij zou daar ruzie hebben gekregen omdat hij een meisje geslagen zou hebben en is daarna uit de discotheek gezet. De ruzie liep uiteindelijk buiten uit op een vechtpartij.
Bij de vechtpartij waren vooral twee jongens uit de gemeente Friese Meren betrokken. Ook heeft de politie deze week drie inwoners uit Rutten en Lemmer verhoord. Uit het onderzoek bleek dat dit drietal vermoedelijk bij de vechtpartij afzijdig is gebleven.

Jongen zelf ook aangehouden

De jongen uit Steenwijkerland werd zelf ook aangehouden en verhoord. Alle verdachten zijn in afwachting van een strafrechtelijk vervolg weer vrijgelaten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.