Betaald voetbal

Forse oefennederlagen voor FC Twente en Go Ahead Eagles

FC Twente ging onderuit in Düsseldorf
FC Twente ging onderuit in Düsseldorf © Orange Pictures
FC Twente en Go Ahead Eagles zijn tijdens de interlandbreak tegen een grote oefennederlaag aangelopen. Twente ging met 4-0 onderuit op bezoek bij Fortuna Düsseldorf en Go Ahead Eagles kreeg een nog groter pak slaag; AZ pijnigde de ploeg van Kees van Wonderen door met 7-1 te zegevieren.
FC Twente, waarbij trainer Ron Jans nog afwezig was en Andries Ulderink de honneurs waarnam, keek halverwege de wedstrijd tegen een 3-0 achterstand aan. Thomad Pledl, oud-Heraclied Kristoffer Peterson en Leonardo Koutris verzorgden in de eerste helft de doelpunten voor Fortuna Düsseldorf.
FC Twente gaat met 4-0 onderuit in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf

Rentree Hilgers

De Enschedeërs wisten voor rust, maar ook in de tweede helft bar weinig te creëren. De club uit de Tweede Bundesliga bepaalde het slotakkoord, Pledl zorgde met zijn tweede van de middag voor de 4-0 eindstand. Bij Twente maakte Mees Hilgers na ruim een maand afwezigheid zijn rentree. De centrumverdediger is hersteld van een liesblessure.
FC Twente-coach Andries Ulderink baalt van de oefennederlaag tegen Fortuna Düsseldorf: "Te veel momenten waarop we onze basistaken niet uitvoeren"

Go Ahead Eagles overklast door AZ

Ook Go Ahead Eagles had donderdagmiddag op het trainingscomplex in Wijdewormer weinig in de melk te brokkelen. De Deventenaren kwamen er met een b-elftal niet aan te pas tegen AZ. Het werd uiteindelijk 7-1.
Bij de Alkmaarse formatie had Zakaria Aboukhlal het op de heupen. De buitenspeler wist vier keer het net te vinden. De overige treffers van AZ kwamen van Kamal Sowah, Tijani Reijnders en Peer Koopmeiners. Het tegendoelpunt van Go Ahead kwam op naam van Justin Bakker, die via een strafschop raak schoot.
Opstelling Go Ahead Eagles: Schuurman; Dumay, Idzes, Bakker, Aventisian; Lucassen, Linthorst (80. Ter Haar); Heil (71. Saathof), Cardona, Ross (71. Van Baalen); Mulenga (60. Crowther).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.