nieuws

Lennard (4) uit Enschede is kankervrij, behandeling in Amerika blijft nodig

Lennard Luth (4) uit Enschede is schoon verklaard
Lennard Luth (4) uit Enschede is schoon verklaard © Stichting Lennard4Life
Goed nieuws voor de 4-jarige Lennard Luth uit Enschede. Artsen van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam hebben hem kankervrij verklaard. Goed nieuws, maar een behandeling in Amerika tegen neuroblastoom, een vorm van kinderkanker, blijft nodig.
De kop boven het internetartikel op lennard4life juicht je tegemoet: "Lennard is schoon!!" Deze boodschap kregen Lennard en zijn ouders deze week van de artsen van het AMC. Uit de scans blijkt dat de kanker helemaal weg is. "Zelfs kleine plekjes die bij eerdere scans wel naar voren kwamen zijn nu verdwenen. Lennard is goed hersteld van de zware behandeling, en de resultaten zijn ernaar: hij is schoon!!"

"Neuroblastoom komt vaak terug"

Dat de kanker uit het lichaam van Lennard is verdwenen betekent niet dat hij is genezen. "Het moeilijke van neuroblastoom is dat het vaak terugkomt", wordt op de site gemeld. "En als het terugkomt, is het heel moeilijk om nog te behandelen. Daarom gaat Lennard naar Amerika, om de kans dat de neuroblastoom terugkomt te verkleinen. Daarna volgen nog jaren van checkups om te kijken of Lennard schoon blijft. Dan pas kunnen we zeggen dat Lennard heeft gewonnen."
De stichting Lennard4Life kwam eind vorig jaar in het nieuws, omdat verschillende voetbalclubs zich ervoor inzetten. Onder meer FC Twente en Heracles Almelo schonken voetbalitems voor een veiling. Voorafgaand aan een wedstrijd van Heracles Almelo werd een collecte onder de bezoekers gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.