nieuws

Onderhandelingen over nieuw college in Kampen nog zonder resultaat

Kampen heeft nog steeds geen nieuw college van burgemeester en wethouders. Gisteravond en vanochtend hebben de ChristenUnie, het CDA en de VVD met de SGP onderhandeld om een coalitie te vormen. Volgende week zaterdag praten de partijen weer verder.
Volgens de leider van de onderhandelingen, wethouder Gerrit-Jan Veldhoen van de ChristenUnie, verlopen de gesprekken wel in een constructieve sfeer en zijn er in elk geval geen breekpunten op tafel gekomen. De partijen gaan met het onderhandelingsresultaat dat tot nu toe is bereikt eerst terug naar hun achterban. Aanstaande zaterdag praten de partijen dan weer verder. Over welke punten al overeenstemming is bereikt, en waarover nog niet, daarover wil Veldhoen geen uitspraken doen.

"SGP op plek van SP"

Na de verkiezingen in maart vorig jaar werd in Kampen voor het eerst een coalitie gevormd met de SP, een unicum voor het christelijke bolwerk. De samenwerking binnen het college met de SP-wethouder Sybren Gerlofsma verliep prima, maar de raadsleden van de SP trokken in december de stekker uit de coalitie na een conflict over vergoedingen voor thuiszorg. Gerlofsma was toen gedwongen op te stappen. De raad heeft niet het vertrouwen in het college opgezegd. Om toch een meerderheid in de raad te hebben zoeken de coalitiepartijen nu samenwerking met de SGP, ook één van de grote partijen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.