nieuws

Brandweer is in hele provincie druk met gevolgen van harde wind

De brandweer in Enschede had vanmiddag de handen vol aan de gevolgen van de harde wind. Aan de Klaaskateweg raakte een dak van een woonhuis beschadigd en in het Wooldrikspark dreigde een boom om te vallen. In Giethoorn blokkeerde een omgewaaide boom de Beulakerweg. Op tal van plekken in de provincie was het geluid van de motorzaag te horen.
Een deel van de dakbedekking van het woonhuis aan de Klaaskateweg kwam los door de aanhoudend harde wind. Om meer schade aan het huis te voorkomen verwijderde de brandweer de losgekomen dakbedekking. Daarvoor maakte ze gebruik van een hoogwerker. De bewoners bedekten het dak daarna zo goed en zo kwaad als het ging met een stevig stuk zeil.
In het Wooldrikspark zaagde de brandweer uit voorzorg een boom om, die dreigde om te vallen. Een klusje dat niet lang duurde. Vanwege de harde wind is het vandaag niet verstandig om parken of bossen in te gaan. Overigens is het gevaar van vallende takken en bomen niet direct geweken als de wind is gaan liggen.

Bomen blokkeren wegen

In Giethoorn kreeg de brandweer een melding over een omgevallen boom op de Beulakerweg. Ter plaatse zag de brandweer dat de boom de weg blokkeerde. De boom werd snel verwijderd.
Ook in Vriezenveen was een boom niet bestand tegen de harde wind. Een boom aan de Schoolstraat viel om. Wel de 'goede' kant op. Twee woonhuizen die dichtbij de boom stonden, werden niet geraakt.

Dikke tak dreigt op boerderij te vallen

Een door de storm gespleten kruin in een boom aan de Elfde Wijk in Rheezerveen bezorgde de brandweer en bewoners angstige momenten. De forse tak dreigde op het dak van een boerderij te vallen. Het afgescheurde deel hing boven de boerderij. De brandweer heeft met de hoogwerker tak voor tak het overhangende deel moeten verwijderen.

Tankstation verliest dak

Bij een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo was het dak niet bestand tegen de harde wind. Met een hoogwerker verwijderde de brandweer losliggende delen van het dak.
Aan de Veldkampsweg in Almelo rukte de wind een deel van het dak van een woning. Ook hier was de hulp van de brandweer nodig.
Bij een gebouw aan de Brandweerstraat in Enschede knapte een raam. De brandweer haalde het loszittende glas uit het raam, waarmee werd voorkomen dat er mensen gewond zouden raken door vallend glas.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.