nieuws

PEC Zwolle contracteert verdediger Aleksandar Bjelica

Aleksandar Bjelica
Aleksandar Bjelica © Pro Shots
PEC Zwolle heeft verdediger Aleksandar Bjelica vastgelegd. De Serviër is met de Zwolse club mee op trainingskamp in Zuid-Afrika en heeft daar genoeg indruk gemaakt op de technische staf om een contract te krijgen.
Hij tekent tot het einde van het seizoen in de provinciehoofdstad, maar de mogelijkheid bestaat dat hij in de zomer een contract voor langere tijd krijgt aangeboden. Bjelica werd eerder dit seizoen door FC Utrecht verhuurd aan Sparta Rotterdam en moest daar vertrekken na een incident. Kort daarna werd zijn contract bij Utrecht in onderling overleg ontbonden.
"Iedereen verdient een tweede kans", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen Voetbal International. "Aleksandar is er heel duidelijk over dat het niet goed was wat er bij Sparta gebeurde, dat het nooit zover had mogen komen. Iedereen maakt fouten. Bij ons maakt hij vanaf het begin een prima indruk, op en buiten het veld. Aleksandar heeft in potentie heel veel verdedigende kwaliteiten, maar ook opbouwend heeft hij zijn waarde. We zien in hem vooral een kandidaat voor de plek links centraal in de verdediging, al kan hij op meer posities uit de voeten. Wij zien muziek in deze jongen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.