nieuws

Onderzoek naar mogelijke beschadiging van hersenen oud-neuroloog Jansen Steur

Er komt een onderzoek naar mogelijke beschadiging van de hersenen van Jansen Steur. Het gerechtshof in Arnhem heeft tijdens de zaak in hoger beroep ingestemd met het verzoek van de omstreden oud-neuroloog van het Medisch Spectrum in Enschede.
Volgens de oud-neuroloog heeft hij mogelijk beschadigingen opgelopen tijdens een verkeersongeval in 1990. Hij raakte toen in coma. Jansen Steur denkt dat mogelijke beschadigingen van invloed zijn geweest op onbegrijpelijke diagnoses bij een deel van zijnn oud-patiënten.

Een patiënt pleegde zelfmoord na diagnose

Die patiënten waren helemaal niet ziek. Eén van hen pleegde zelfmoord na de diagnose van de arts. Vorig jaar februari werd Jansen Steur door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Een opmerkelijk vonnis omdat niet eerder een medisch specialist in Nederland zo'n straf opgelegd heeft gekregen.
Het verzoek om een oud-collega van Jansen Steur te mogen horen is afgewezen. Deze oud-neuroloog nam het openlijk op voor Jansen Steur en dat kwam hem op veel kritiek te staan. De letselschadespecialist die veel oud-patiënten bijstaat, is opgelucht dat de omstreden getuige-deskundige niet hoeft te worden gehoord. "Dat zou een slag in het gezicht van veel oud-patiënten zijn."
 
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.