Nieuws

Lamborghini van 5 ton crasht op A28 bij Rouveen

De sportauto raakte zwaar beschadigd
De sportauto raakte zwaar beschadigd © Henry Wallinga
De snelweg A28 bij Rouveen is in beide richting afgesloten, doordat een sportwagen tegen de vangrail is gereden. Van de Lamborghini lijkt weinig meer over. De twee inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
Hoe de sportwagen tegen de vangrail heeft kunnen botsen is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de wagen er flink door beschadigd is. Het gaat om een Lamborgini Aventador, die in 2019 uitkwam.
De wagen stond destijds in de showroom met een nieuwsprijs vanaf 511.324 euro. Op verkoopsites worden tweedehands modellen aangeboden voor bedragen tussen de 420.000 en 500.000 euro.
Van de sportwagen is weinig meer over
Van de sportwagen is weinig meer over © Henry Wallinga
Van de sportwagen lijkt weinig meer over, maar dat hoeft niet het einde van de auto te betekenen. Er zijn voorbeelden bekend waarbij een ogenschijnlijk afgeschreven (sport)wagen toch weer werd hersteld.
Door het ongeluk is de A28 in beide richting afgesloten geweest, inmiddels is de weg tussen Zwolle en Groningen weer helemaal vrijgegeven. In de andere rijrichting, Groningen naar Zwolle, zijn nog twee rijstroken gesloten vanwege een spoedreparatie. De verwachting is dat de weg rond 18.00 uur weer vrij is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.