Nieuws

Opvallend veel auto's langs de kant in file op A28 na ongeluk met Lamborghini

Met pech aan de kant op de A28
Met pech aan de kant op de A28 © Persbureau Meter
De hele dag is het al drama op de A28 bij Rouveen, nadat daar vanochtend een Lamborghini crashte. Tussen Groningen en Zwolle is het uren later nog langzaam rijden en stilstaan in de file, door de afsluiting van twee rijstroken. Opvallend veel automobilisten hebben hun auto, al dan niet noodgedwongen, aan de kant gezet.
Het ongeluk met de sportwagen gebeurde halverwege de ochtend. De wagen raakte door nog onbekende oorzaak in een slip en veroorzaakte een flinke chaos. Beide inzittenden kwamen er goed vanaf, de auto een stuk minder: overal lagen onderdelen van de Lamborghini.
De weg was daarna een tijdlang afgesloten voor alle verkeer vanwege opruim- en reparatiewerkzaamheden. Halverwege de middag was het alleen tussen Groningen en Zwolle nog drama, omdat in die rijrichting twee rijstroken dicht waren vanwege de reparatie.
Auto's langs de A28 in file
Auto's langs de A28 in file © Persbureau Meter
Daardoor ontstond een flinke file met een extra reistijd van zo'n veertig minuten. Tot overmaat van ramp begaf een aantal auto's het in die file. Een correspondent telde in elk geval al 15 auto's die aan de kant van de weg stonden, sommigen met de motorkap open. Of dat was om te voorkomen dat motor zou overkoken, of dat het al te laat was, is niet bekend. En voor sommigen kan het natuurlijk zo zijn dat even pauze nemen tijdens het filerijden geen slecht idee is.
Volgens de ANWB worden de rijstroken rond 18.00 uur weer vrijgegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.