nieuws

RTV Oost draagt ingezamelde levensmiddelen over aan voedselbanken

Samen voor de Voedselbank
Samen voor de Voedselbank © RTV Oost
Maar liefst 130 pallets met ingezamelde levensmiddelen zijn de afgelopen week overgedragen aan het distributiecentrum van de Overijsselse voedselbanken in Deventer.
De producten worden van daar uit over de 15 Overijsselse voedselbanken verdeeld. De opbrengst van de RTV Oost actie ‘Samen voor de Voedselbank’, heeft een waarde van ruim € 150.000 euro. Met de enorme hoeveelheid levensmiddelen kunnen de Overijsselse voedselbanken drie maanden lang alle aangesloten gezinnen helpen.

Succesvol

Aan enthousiasme geen gebrek in Overijssel. Heel Overijssel was van 8 tot en met 19 december 2014 in de ban van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Via het Overijssels Boodschappenbriefje werden producten ingezameld. Müller Fresh Food Logistics in Holten bood hulp aan in de vorm van volop opslagruimte en een vrachtwagen inclusief chauffeur die 2 weken lang door de provincie reed langs alle 55 inzamelingspunten. Vrijwilligers van Scouting Overijssel hielpen met het inpakken en sorteren van de goederen in kratten.
RTV Oost kijkt terug op een zeer succesvolle inzamelingsactie en bedankt iedereen die, op welke manier dan ook, geholpen heeft. In februari wordt er beslist over een eventueel vervolg op de actie in het najaar van 2015.
Samen sterk in de regio
Alle 13 regionale omroepen van Nederland sloegen in december 2014 de handen ineen om samen met hun luisteraars, kijkers en webbezoekers zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. De actie is hét voorbeeld van waar een regionale zender sterk in kan zijn: verbroedering in de regio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.